Maak zelf je
#GEHAKTBAL

"NIETS IS LEKKERDER DAN EEN EIGENGEMAAKTE GEHAKTBAL"

Een receptje voor een eigengemaakte gehaktbal. Lekker voor bij allerlei soorten gerechten. Een stamppot, een avg’tje maar ook lekker door de couscous.

Eigengemaakte-gehaktballen

Wat heb je nodig of deze gehaktballen te maken?

  • 250 gram rundergehakt
  • 1 sjalotje 
  • 2 beschuiten 
  • 1 groot ei
  • Peper en zout
  • Optioneel: 1 theelepel nootmuskaat 

Recept: 2 personen

Duur: 30 minuten

BERIJDINGSWIJZE GEHAKTBALLEN

Snipper het sjalotje fijn en kneed het gehakt samen met het ei en de kruiden (naar smaak) door elkaar. Voeg de beschuiten toe aan het mengsel en kneed het goed door elkaar. 

Verhit genoeg boter in de pan en draai ondertussen mooie gehaktballen van het mengels en verwarm ze in een braadpan met wat bak en braad van een merk naar keuze. Voeg wat water toe, doe de deksel op de pan en laat het gaar bakken. Kijk af en toe even of er nog genoeg vocht in de pan zit, en voeg waar nodig wat water bij.

Wist je dat je van het bereiden van deze eigengemaakte gehaktbal ook super lekkere jus kan maken? Perfect voor bij een stamppot rauwe andijvie. Laat je in de reacties weten wat je van dit recept vond? 

Vergeet je ons niet te volgen op onze social media kanalen? Blije Winter is te vinden op:: Facebook en Instagram.

Sluit Menu