RUIM AANBOD WINTERSE

KERST BESTEMMINGEN

KERST BESTEMMINGEN IN NEDERLAND

Zoals het bij de meeste Nederlanders wel het geval is: december staat bekend als de gezelligste maand van het jaar. Het begint eerst met Sinterklaas en daarna volgt kerst en na kerst volgt nieuwjaar. Met kerst halen we alle leuke herinnering op uit onze jeugd en brengen we lekker tijd door met familie. Tijdens de kerstperiode zijn er ieder jaar weer kerst bestemmingen waar verschillende kerstevenementen georganiseerd worden. In verschillende kerst bestemmingen worden kerstactiviteiten en kerstmarkten aangeboden om dat warm gevoel van kerst te krijgen. In Nederland zelf zijn er heel veel organisaties die meedoen aan het organiseren van kerstevenementen. Denk bijvoorbeeld aan de Efteling. Zij organiseren in kerst de Winter Efteling.

Kerstevenementen

Het goede nieuws is: voor een topmarkt hoef je niet langer de grens over. Niet langer hoef je uren in de auto te zitten voor een gezellige, sfeervolle kerst bestemming. Nederlandse kerstmarkten worden groter, gezelliger, sfeervoller en beter. En er is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Wat te denken van de kerstmarkt in Amsterdam, Maastricht of Haarlem? Woon je in het noorden? Dan kun je naar Groningen. In het zuiden heb je zelfs nog meer opties.En dit zijn slechts de grootste kerstmarkten in Nederland, je hebt natuurlijk ook een boel kleinere kerstmarkten die zeer gezellig zullen zijn.Om je in de fijne kerstsfeer te brengen kunt u de Top 10 Kerstmarkten in Nederland bekijken.

KERST BESTEMMINGEN IN DUITSLAND

De kerst bestemmingen in Duitsland zijn ieder jaar een groot spektakel. Onze oosterburen zijn namelijk gek op kerst en grijpen iedere gelegenheid aan voor een gezellig feestje. Daarom worden de eerste kerstmarkten begin november al geopend. De kraampjes staan dan vol met warme Glühwein, berlinerbollen en broodjes bratwurst.

Sommige kerst bestemmingen als Oberhausen en Düsseldorf zijn met een paar uur of minder bereikbaar en andere liggen iets verder uit de grens. Maar vrijwel allemaal hebben ze iets bijzonders te bieden. Steden als Berlijn en Keulen zijn bijvoorbeeld ook uitermate geschikt als weekendtrip. Bij dit soort steden is het erg leuk om verschillende bezienswaardigheden te combineren met een bezoek aan de kerstmarkt. En je hebt zo meteen de mogelijkheid om de culinaire kant van Duitsland te onderzoeken. Om alvast in de stemming te komen, hebben we de 10 leukste kerstmarkten in Duitsland voor je op een rij gezet.

Kerst bestemming

KERST BESTEMMINGEN IN BELGIË

De kerstmarkt is een relatief jong gegeven in België. De eerste kerstmarkt werd pas georganiseerd in 1987, waarna Warnach volgde in 1989. Steeds meer dorpen en steden lijken nu echter de smaak te pakken te hebben, want steeds meer kerstmarkten steken de kop op. Dit maakt het uiteraard wel interessant om ook hier een bezoek aan te brengen. 

België staat bekend om zijn frietjes, bier en chocolade, maar waar België ook in uitblinkt zijn de prachtige, sfeervolle kerst bestemmingen!

Kerst bestemming

In België wordt er ook Jaarlijks op verschillende plaatsen kerstmarkten georganiseerd. De verschillende thema’s brengen je dan ook echt in de kerststemming. Laat je door de vele lichten in de kerstlichten plaatsen of haal wat kerstcadeautjes voor je geliefden. U zult zeker blij zijn met een souvenirs die aangeboden worden op de kraampjes bij de kerstmarkt. Om je in de fijne kerstsfeer te brengen kunt u de Top 10 Kerst bestemmingen in Belgie bekijken.

KERST BESTEMMINGEN IN ENGELAND

Engeland is een land van tradities. En als er één feest traditioneel van aard is, dan is het Kerstmis wel. Het vieren van Kerstmis in Engeland is dan ook een geweldige ervaring! De echte kerstsfeer is te vinden in de vele Engelse steden, vol karakter en gezelligheid. De Engelse kerstmarkten zijn dan ook een absolute aanrader. Bovendien ben je in een mum van tijd in Engeland – via de tunnel, met de ferry of met het vliegtuig. Een weekendje kerstsfeer opdoen in een Engelse stad is misschien wel de beste manier om in de kerststemming te komen!

Verspreid over Engeland zijn er verschillende kerst bestemmingen die u kunt bezoeken. En u heeft alle tijd want die worden in de meeste gevallen georganiseerd van halverwege november tot eind december. Kerstmarkten in prachtige historische steden zoals: Londen, Bath en Edinburgh. Bekijk de top 7 mooiste kerstmarkten van Engeland.

Kerst bestemming
Sluit Menu