Oer-Hollandse stamppot!
Rauwe andijvie

Stamppot rauwe andijvie.. mmm..

Vandaag op het menu; een lekker, simpel, voedzaam en gezond recept. We hebben namelijk het recept voor stamppot rauwe andijvie uitgewerkt!

Stamppot recept

Boodschappenlijstje voor het winterse stamppot recept:

  • 600 gram aardappels
  • 400 gram andijvie
  • 1 uitje
  • 100 militer melk
  • Peper en zout
  • 250 gram spekjes of kalkoenreepjes
  • Rookworst
  • Optioneel: klontje boter

Recept: 2 personen

Duur: 30 minuten

BERIJDINGSWIJZE WINTERSE STAMPPOT

Kook de aardappels gaar in ongeveer 15 minuten. Snipper het uitje fijn en bak deze samen met de spekjes in de pan. Je hoeft geen olie te gebruiken, de spekjes zijn al vet genoeg van zichzelf!

Zijn de aardappels klaar? Giet ze af en stamp ze fijn met een stamper. Voeg een scheutje melk, de peper & zout en eventueel een klontje boter toe.

Spoel de andijvie goed af en voeg dit beetje bij beetje toe aan het aardappelstengels. Klaar met het toevoegen van de andijvie? Laat de pan nog heel even staan op het vuur zodat het stamppot gerecht lekker warm blijft. 

Het stamppot recept is nu klaar! Schep de stamppot op een bord, maak een kuiltje voor de jus, leg de spekjes erop en plaats de rookworst & gehaktbal op je bord. Eetsmakelijk! 

PS: Wij hebben een super lekker recept geplaatst hoe je zelf een gehaktbal maakt. Ideaal voor bij een stamppot als deze!

Sluit Menu