Barbecue alleen voor in de zomer? Absoluut niet, lees hier hoe u het beste een winterbarbecue organiseert.   

Ga gezellig in de winter barbecueën

Tijdens de winter wordt er meestal gedacht dat een winterbarbecue niet mogelijk is. Maar dit is wel degelijk mogelijk, en dit kan u humeur flink opschroeven. Spreek met uw vrienden en familie af en prik een datum, organiseer vervolgens een leuke barbecue en krijgt het zomerse gevoel weer. Het gaat mensen in de eerste instantie niet om de barbecue, maar dit is iets waarbij mensen gezelligheid zoeken en daar helpt een leuke barbecue zeker goed bij.

Organiseren van een winterbarbecue

Tijdens de winter wordt het vaak snel donker buiten, en zal de sfeer ook minder zijn. Om dit zo goed mogelijk te verhelpen moet u voor voldoende licht en warmte zorgen tijdens een winterbarbecue. Schaf bijvoorbeeld tuinfakkels aan, die voor u de sfeer zullen maken. Ook kunt u leuke lampjes gebruiken als decoratie.

Welke gerechten zijn het beste voor een winterbarbecue

Tijdens de winter is het aan te raden om dunnere stukken vlees te gebruiken voor de winterbarbecue.  Het is buiten namelijk koud, en mensen willen bij kou vaak snel kunnen eten. Ook is het zo dat dikkere stukken vlees een langere bereidingstijd hebben. En in de winter zijn de omstandigheden voor een barbecue niet altijd optimaal. Kies een simpel gerecht zoals, hamburgers, magere speklapjes met aardappelen en groenten. En maak het vooral gezellig met uw vrienden en familie!

Grill

Zorg eventueel voor een plan b

Mocht het weer erg slecht worden, en heeft u toch gasten uitgenodigd? Zorg ervoor dat u een plan b heeft klaarliggen, zodat de gasten niet teleurgesteld naar huis hoeven te gaan of afgezegd moeten worden. Plaats daarom ook nooit een barbecue in de garage of een afgesloten ruimte, hierdoor kunnen er vervelende situaties ontstaan.

Mocht daarom het weer slecht zijn, kunt u bijvoorbeeld altijd een spelletjes dag houden met uw vrienden en familie. Zo heeft u toch de gezelligheid die gewenst was tijdens de winter.

Kladblok, organiseren

Tips voor een winterbarbecue

Ga samen met iemand barbecueën, organiseer het met een vriend. En ga dan ook samen barbecueën, zo hoeft degene die aan het bereiden is zich niet eenzaam te voelen. En zal de bereidingstijd gevoelswijs erg afnemen door middel van de gezelligheid die u vriend/kennis u biedt tijdens het bereiden van deze heerlijke gerechten.

School, Pen, Grote, Wees, Schrijven, Potlood, Hout
Schrijven, potlood
Sluit Menu