RUIM AANBOD 

WINTERBESTEMMINGEN IN DUITSLAND

Vijf leukste Winterbestemmingen in Duitsland!

Wil jij binnenkort wat leuks doen met vrienden en familie en zoek je een leuke winterbestemming in Duitsland? Dan hebben wij de vijf leukste winterbestemmingen voor jullie in een overzicht gezet. 

1. Berlijn

De Duitse hoofdstad Berlijn mag simpelweg niet ontbreken in het rijtje van mooiste steden in Duitsland. Geschiedenis, kunst en cultuur zijn enkele belangrijke pijlers in deze prachtige stad in het noordoosten van het land. Berlijn is rauw, je ziet de geschiedenis terug in alle gebouwen waardoor je ze ogenschijnlijk niet vaak tot mooi bestempeld. In deze stad is verder kijken dan de buitenkant cruciaal. Bewonder de vele street art, geniet van het bruisende centrum, ga lekker fietsen en bezoek de bezienswaardigheden die Berlijn zo uniek maken.

Unter der Linden, Tiergarten en Brandenburger Tor liggen op steenworp afstand van elkaar. Maak de mooie wandeling over Unter der Linden die je in volle glorie ziet wanneer de bomen in bloei staan. Tiergarten is een gigantisch stadspark waar je naartoe kunt om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Wanneer je je tussen deze twee locaties bevindt, kom je ook bij Brandenburger Tor terecht die zowel in de Tweede Wereldoorlog als tijdens de Koude Oorlog een bijzondere rol had. 

winterbestemmingen Berlin

2. Keulen

Op nog geen 100 kilometer van de grens ligt Keulen. Blikvanger van deze levendige Rijnmetropool is natuurlijk de beroemde Dom van Keulen. Met een lengte van 144 meter en een breedte van 86 meter, is de Kölner Dom de grootste kerk van Duitsland en een van de meeste bezochte toeristische attracties van het land. Wandel over de Hohenzollern brug, die ramvol liefdesslotjes hangt, naar de overkant van de Rijn waar de KölnTriangle staat. Vanaf het 103 meter hoge kantoorgebouw heb je het mooiste uitzicht over Keulen. Blijf niet alleen in de historische Altstadt hangen, maar bezoek ook de trendy wijken Ehrenfeld en het Belgische Viertel om streetart te spotten en hotspots te hoppen.

winterbestemming koln

3. Dresden

Winter in Dresden draait helemaal om Stollen en behoorlijk koud weer. De taart kan overal in Duitsland worden gekocht, maar het is het beste in zijn geboortestad. Dresden is op elk moment van het jaar een prachtige stad, maar in de winter, met sneeuw die alles stil en stil weergeeft, voelt het als een magisch sprookjesland. In plaats van rond te lopen, probeer dan een rondvaart door de stad langs de Elbe.

Winterbestemmingen Dresden

4. Münster

Wat mij betreft een van de leukste steden net over de grens: Münster! Een sfeervolle studentenstad vol prachtige kathedralen, interessante musea, mooie winkels en leuke restaurants. En dat allemaal op slechts 60 kilometer van de grens. In de historische Hanzestad staan maar liefst 80 kerken met als blikvangers de St.Paulusdom en de St.Lambertikerk. Uitgekeken in het compacte centrum? Münster is een echte fietsstad en ook het mooie Münsterland leent zich uitstekend om op de fiets te ontdekken. Münster is overigens ook een aanrader als je van kerstwinkelen houdt. In december telt de stad meerdere kerstmarkten en wandel je er zo een kerstsprookje in!

winterbestemmingen munster

5. Dusseldorf

Een andere leuke citytrip in Duitsland is Düsseldorf. Dit shoppingparadijs ligt op zo’n 60 kilometer van de grens. Uitgebreid winkelen doe je in de beroemde Köningsallee, liefkozend de Kö genoemd. De historische Altstadt van Düsseldorf wordt ook wel de langste bar ter wereld genoemd. Aan gezellige terrassen dus geen gebrek. Ook aan de promenade langs de Rijn vind je heerlijke terrassen, waar je in de zomer het gevoel krijgt dat je bij een strandtent zit. Het is heerlijk flaneren over de Rijnboulevard richting de 234 meter hoge Rijntoren. Vanaf het panoramadek word je getrakteerd op een fantastisch uitzicht over de stad en de Rijn. Bewonder ook de moderne architectuur in de MedienHafen en bezoek de Kiefernstrasse voor kleurrijke streetart.

winterbestemmingen dusseldorf
Sluit Menu