Gezellige

Winterborrel

Gezellige borrel in de winter!

U kent het vast wel een borrel met collega’s georganiseerd op het werk door de baas. Maar waarom zou u dit niet onderling met uw collega’s in de winter kunnen organiseren? Of met uw vrienden, familie of kennissen. Wat is er nou leuker dan gezelligheid met een hapje en drankje? 

winterborrel-wijn..jpg

Doel van een winterborrel?

Een borrel is een stukje gezelligheid wat wordt gecreëerd door middel van het drinken van drankjes en het eten van hapjes. Deze gezelligheid in de winter is natuurlijk ook bedoeld om een winter dip te voor komen. Een borrel kan voor veel positieve effecten zorgen voor zowel u als anderen om u heen. 

Waarom zelf een borrel organiseren?

Zelf een winterborrel organiseren is een zeer goed idee. Hierbij kunt de mensen uitnodigen die u liggen, en met wie u goed om kunt gaan. Dit zorgt ervoor dat niemand binnen deze groep uitgesloten zal worden. Ook zult u zowel voor u zelf als voor anderen een goed gevoel creëren. Zo kunt u door middel van dit soort bijeenkomsten snel een einde maken aan de winter dip. 

Tips voor het organiseren van een winterborrel

Van plan om een winterborrel dan toch zelf te gaan organiseren? Let dan op de volgende aandachtspunten  om het een geslaagde winterborrel te zijn.

  • Functie van de borrel, gezelligheid of een bijeenkomst om iets te vertellen 

  • Sluit geen mensen uit, dit kan later vervelend uitpakken

  • Zorg dat er voldoende mensen aanwezig zijn, zo heeft een ieder met iemand te praten

  • Zorg dat je een mix van mensen hebt, dus niet een type persoon 

  • Heb het vooral over leuke dingen! Dit stimuleert het humeur van iedereen

 

Frequente winterborrel

Om de gezelligheid erin te houden, is het aan te raden om bijvoorbeeld per week af te wisselen van locatie met een borrel. Stel bijvoorbeeld een vast groepje mensen bij elkaar, en bespreek onderling of anderen ook geïnteresseerd zijn in het organiseren van een winterborrel. Zodoende kun jij met je vrienden een planning maken bij wie, wanneer een winterborrel zal plaatsvinden.

Niet alleen zul je jezelf hier een plezier mee doen, maar zo kan iedereen een gelijk deel aan kosten mee dragen. Omdat een ieder een borrel bij hem/haar thuis organiseert. En dus vooraf afgesproken kan worden wat er ingekocht moet worden. Hoeft er geen onenigheid hierover op een later moment te ontstaan. 

 

Geïnteresseerd geraakt in een winterborrel?

Tenslotte is het natuurlijk belangrijk de beste producten in huis te halen om de winterborrel geslaagd te laten verlopen. Hiervoor zijn verschillende pakketten samengesteld, maar ook heeft u keuze uit verschillende hapjes die u naar eigen wens kan combineren.  

Drankjes

Voor de drankjes kunt u natuurlijk ook een slijterij bezoeken. Daar zult u veel verschillende dranken vinden, waar voor een ieder een lekker drankje bij zal zitten. Bespreek met elkaar welke dranken er aangeschaft moeten worden. 

Sluit Menu