Winterse linzensoep

Tijd voor een wintersoep.. Warm je lekker op met dit recept!

Een lekkere en gezonde wintersoep om je heerlijk mee op te warmen tijdens de koude dagen. De linzensoep eten tijdens het avondeten maar ook tijdens de lunch.

Wist je dat linzen heel erg gezond zijn?

Linzen zitten boordenvol vitaminesmineralenantioxidanten en eiwitten! Vooral op plantaardige eiwitten en vezels scoort deze peulvrucht super goed. 

Linzen bevatten complexe koolhydraten wat zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Ideaal voor in de winter en een uitstekende basis voor een wintersoepje!

Recept: 6 – 8 personen
Duur: 25 minuten

Boodschappen lijst voor de winterse soep:

  • 500 gram linzen
  • 500 gram gepelde tomaten
  • 2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter water
  • 2 groente bouillon blokjes
  • 1 theelepel komijnzaad
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie
Wintersoep ingrediënten

Hoe maak je deze ideale wintersoep?

Snipper de uitjes en hak de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in de pan en fruit de knoflook en uitjes aan. Voeg hieraan de komijnzaad, peper en zout toe. Laat het even goed aanfruiten. Lek intussen de linzen uit en spoel ze goed af onder koud water. Als ze linzen niet meer schuimen zijn ze goed voor gebruik!

Nu het mengsel glazig is voeg de linzen en de gepelde tomaten toe.

Bereiding linzensoep

Laat het even goed meebakken in de pan. Voeg vervolgens een liter water en de bouillon blokjes toe en breng de soep langzaam aan de kook. Roer af en toe goed door.

De linzensoep begint al goed zijn vorm te krijgen! Geloof mij, de keuken ruikt heerlijk. Laat de ingrediënten voor 15 minuten koken op laag vuur. Hoe langer je de soep laat koken, hoe dikker de soep wordt. Is de soep goed doorgekookt? Blend de soep dan met een staafmixer et voilà je wintersoep van linzen is klaar!!

Wintersoep eindresultaat

Ook lekker om te proberen:

Sluit Menu